Omakotitalot

TURUNMAAN LÄMPÖTALO OY:n referenssit

Omakotikohteet

Porausnäytös 9.5.2012 OKT Laaksonen Turku. Lämpökaivon porausnäytös ja iltapäivän aurinko.
OKT Laaksonen Turku. Tavoitteena on  180 m syvyinen lämpökaivo. Porausta 9.5.2012
Thermia Diplomat OKT Lieto. Mia Westman ja Asmo Rintala asustavat maalämpötaloa Liedon Tanssijantiellä. Lämpöpumppuna Thermia Diplomat 8 kW
Maalämpöpumppu Heleniuksen Liedossa sjiaitsevaan suorasähkölammitteiseen kotiin asennettiin maalämpöjärjestelmä alkukesästä. Samassa yhteydessä huoneisiin asennettiin vesikiertoiset radiaattorit. 
OKT Helenius, Lieto. Purmo Compact 22 – radiaattorit soveltuvat erinomaisesti maalämpötaloon ja varmistavat hyvän energiatalouden.  Radiaattorit
Mylllykosken Linna Hagströmin perheen juuri valmistunut koti – Myllykosken linna Tarvasjoen Liedonperässä esiteltiin yleisölle. Lammin kivimateriaali ja Schücon ikkunat ja liukuovielementit antavat linnan ulkomuodolle ajattomuutta.
Myllykosken linnan lämmitys hoituu Thermian maalämpöjärjestelmällä, johon on integroitu Schücon aurinkolämpökeräimet ja automatiikka Myllykosken linnan LP
Myllkosken linna Myllykosken linnan vartijan käytöstä poistettu työasu on kiinnitetty telineeseen näkyvälle paikalla oleskelutiloihin.
Myllykosken linnan ikkunat ja ovet ovat Schücon tuotantoa. Laajojejn lasielementtien U-arvo on 1,0 Schucon liukuovat
Alipirjelä Tommi Alipirjelän talo Liedossa lämpenee ensi talvena Thermia-maalämpöjärjestelmän ja Nereus-lattialämmityksen avulla. 
Alipirjelän taloon asennettiin Nereus Pex-C putkisto. Suurikokoinen ikkuna on suojattu alaosastaan valun ajaksi. Alipirjelä
Nereus asennettuna Juha Virran taloon Naantalilaisen Juha Virran talon 1. krs juuri ennen lattian betonivalua. Betoniverkon asennus ja korotus oli tehty oppikirjamaisen tarkasti ja asentajalla oli helppo työ kiinniittää PEX-C putkisto suunnittelijan tarkoittamalla tavalla.

Korkean olohuoneen lämmön tasaisuus varmistetaan tiheällä putkituksella.

OKT Virmuntie Turku. Maalämpökaivon porausta. Lämpökaivo tulee aivan talon viereen. Oikealla oleva tankki on porausjätteen kuljettamista varten. Maalämpökaivon tekoa Virmuntiellä Turussa
Jämerä-kivitalo Saul Paavola Saul Paavolan Jämerä-kivitalo Kaarinassa on runkovaiheessa. Talo lämpenee aikanaan Thermia maalämmöllä ja Nereus lattialämmityksen välityksellä.
Saul Paavolan Jämerä-kivitalo. Kuvassa 1 krs tiloja. Nereus Saul Paavola
Johanna ja Tomi-Matti Heinon kaksikerroksinen puutalo Turun Hirvensalossa. Toimitimme talon lämmitysjärjestelmäksi Thermia Atria vesi-ilmalämpöpumpun joka yhdistettiin Nereus-lattialämmitysjärjestelmään. 
Heinojen talon lämpöpumppu sijoittuu kodinhoitohuoneen laajennukseen. Asennustilan koko on 1200 mm x 700 mm. Laitekokonaisuus sisältää intergoidun tehokkaalla TWS-tekniikalla varustetun vesivaraajan, kompressorin ja täysin automatisoidun säätölaitteen.Lämpö ulkoyksiköltä lämpöpumpulle siirretään jäätymättömällä nesteellä, jonka paisuntatila on koneen yläpuolella. Kuvassa näkyvä punainen kalvopaisunta-astia liittyy talon Nereus-lattialämmitysjärjestelmään. Asennus on kuvanottohetkellä osittain kesken.
Oleskelupihan puolella kivijalassa riittää korkeutta. Thermia Atrian lämmönkeräinyksikkkö sijoitettiin porrastasanteen / terassin alle. Kuvassa yksikön alla näkyvä pintavesi-viemäriputki lyhennetään pinnan tasoon ja varustetaan siivilällä.Koska kompressori on sisällä, on ulkoyksikön äänitaso alhainen ja energiahukka pienin mahdollinen. Kesäaikaan, kun ilman lämpötila on yli 12 astetta, puhallin siirtyy automaattisesti silent-tilaan ja sen käyntiääntä tuskin kuulee.

Ulkoyksikön sulatusjärjestelmä on automaattinen ja se laskee sultaustarvetta ulkolämpötilan perusteella, Järjestelmä minimoi sulatukseen tarvittavan energiankäytön.

Ukko-Pekan rannan omakotitalot osoitteessa Melojantie, Naantali ovat lähes valmiita. Kiinteistövarainhoito-Yhtiöt rakennuttajana on saanut aikaan upean omakotitaloalueen. Talot lämpenevät maalämmöllä.
Thermia Diplomat Optimum maalämpöpumppu lämmittää Tarmo Niemisen juuri valmistunutta taloa Liedossa. Lämpökaivoa käytetään myös ilmanvaihdon kautta tehtävään viilennykseen. 
Luomuviljelytila Kaarlejoki Oy Paattisilta siirtyi maalämpöön. Kuvassa päärakennus. 
Kaarlejoki Oy:n päärakennuksen maalämpöpumppu on Thermia Robust 38 kW. Vesivaraaja on 2.400 l suuruinen. Vesivaraajaa lämmitetään ajoittain myös polttopuulla.
Lämpökaivoporausta NEMEK-uutuuslaitteella Liedossa.
Rakenteilla oleva vapaa-ajan asunto Turku, Hirvensalo,
Thermia Robust maalämpö 2 x 22 kW.
Tämä kuva on otettu mereltä päin. Runko alkaa nousta.

OKT Raisio Ihala, omistaja Irmeli Arvola. Talossa tehtiin laaja lämpöremontti. Öljykattilan tilalle asennettiin Thermia Diplomat TWS 6 maalämpöpumppu. Talon kivijalan viereen porattiin lämpökaivo. Lisäksi talon käyttövesijohdot, patterit ja patteriputkitus vaihdettiin.

Arvolan lämpökaivo on hyvin lähellä maalämpöpumppua.
Arvolan omakotitalon patterit ja putkitus uusittiin. Patterit mitoitettiin 50-35 lämpötila-alueelle. Tässä kupariputket ovat vielä maalaamatta.

Thermia Diplomat TWS 8 asennettuna Riitta ja Kalle Elorannan
omakotitaloon Auraan. Lämpö otetaan tontilla kiertävästä
400 m keruuputkistosta. Kosteiden tilojen erillissäätö.
Elorannan talo 
OKT Naantali, om Hillevi ja Reino Paju, Vanhan öljykattilan vaihto maalämpöön.
Pajun lämpökaivossa vesi on n 2 metrin korkeudella Kolmas putki on
kesäaikaista käyttöä varten. Vettä pumpataan
talon kasvimaalle imevällä keskipakopumpulla.
OKT Turku, saneeraus, jätteet keruutankkiin
OKT Turku, Om Toni Porvali
öljystä maalämpöön
OKT Naantali, om Tauno Wiljanen, Tuulensuunkatu 9. Maalämpöpumppu, joka lämmittää yhdessä öljykattilan kanssa. Lämpökaivo 200m.
OKT Raisio, maalämpö kahdella lämpökaivolla, saneeraus
OKT Naantali, uudistalo